Vinterferien er ovre os! Er du også en af de heldige, der kan sove længe, slubre kaffe og læse bøger til langt op ad formiddagen? Vi anbefaler tre debatbøger, du kan fordybe dig i!

Debatbøger

1: #METOO – Og hvad så nu?

Ifølge en artikel i Information er #MeToo blevet brugt mere end 12 mio. gange på Facebook. Hashtagget har uden tvivl påvirket vores opfattelse af, hvad seksuel chikane er – og ikke mindst hvor udbredt, det rent faktisk er. Men hvad er der så sket siden det allerførste tweet?

MÆND DER KRÆNKER KVINDER gør Kenneth Reinicke status og diskuterer for første gang i Danmark sexchikane med fokus på mandens rolle. Det er bogens påstand, at hvis vi vil forstå, hvorfor seksuel chikane forekommer, og hvordan vi kan bekæmpe det, må vi som samfund ikke glemme, at det hovedsageligt er mænd, der udfører seksuel chikane.

Bogen ser således nærmere på spørgsmål som: Hvorfor udøver mænd sexchikane? Hvilke mænd drejer det sig om? Hvor finder chikanen sted?  Og hvorfor har vi som samfund så svært ved at håndtere emnet?

LÆS ET UDDRAG AF BOGEN HER.

 

 2: DER ER NOGET GALT I DANMARK

Frustrerede borgere, desillusionerede medarbejdere, resignerede ledere og rådvilde politikere. Med beretninger fra hverdagens virkelighed og med tal, undersøgelser og statistikker viser Nick Allentoft i VELFÆRDSILLUSIONEN, at velfærdsmaskinen slet ikke leverer, hvad vi tror.

Historien om det danske velfærdssamfund er en illusion, der er ved at briste. Konsekvenserne kan blive politisk og menneskeligt vidtrækkende.

LÆS ET UDDRAG AF VELFÆRDSILLUSSIONEN HER.

 

3: ET FORSVAR FOR DOPING

’Doping er unaturligt.’ ’Det er usundt.’ ’Det ødelægger det attraktive ved sport.’ ’Det er imod sportens ånd.’ ’Det forhindrer en retfærdig kappestrid.’ ’Det fremmer andet spil end sport.’ Det er blot et udpluk af de argumenter, der taler imod brug af doping. Men når det gælder argumenter for doping, synes snakken at forstumme. Betyder det, der ikke er nogle?

Langt fra, mener Thomas Søbirk Petersen. Ifølge ham er debatten om doping præget af tunnelsyn og en stiltiende enighed om, at doping er umoralsk. Og det syn udfordrer han nu i bogen FRI DOPING. Med bogen giver han dopingdebatten en fair trial frem for den ensidige fordømmelse, der hersker i dag.

LÆS ET UDDRAG AF BOGEN HER.

 

God læselyst!