BLIV KLAR TIL AT SKRIVE EKSAMENSOPGAVE MED BOGEN SKRIV OG SKRIV- RED DIN OPGAVESKRIVNING.

Forestil dig, at du har en skrivemuskel, som skal i form til din kommende opgaveskrivning. Den muskel skal du gå i gang med at træne i god tid inden aflevering. Du skal ikke gå lige på og hårdt med at skrive den endelige opgave, for du skal først i form ved at skrive dine tanker ned.

Du skal altså skrive tænkeskrivning, som er den form for ufærdig skrivning, der hjælper dig med at komme fra tanke til tekst. Tænkeskrivning er fx freewriting, brainstorm, eller kogebogsmetoden – forskellige teknikker som du kan læse mere om i bogen Skriv og skriv – red din opgaveskrivning. Tænkeskrivning skal du fx bruge til at gå i gang med at skrive, når du tror, du ikke kan skrive noget endnu.

Hent inspiration til forskellige tænkeskrivningsøvelser i bogen, som bygger på skrivevejledning og spørgsmål fra flere end 1000 studerende. Brug senere mange af de andre skriveøvelser i bogen, som retter sig mod den fase, hvor du skriver kladder og den fase, hvor du skriver din opgave færdig.
Et eksempel på en tænkeskrivningsøvelse er Svar på spørgsmål til dit emne, som er god, når du skal have overblik over et emne og finde ud af, om det egner sig til en eksamensopgave (Hent den også som pdf her: Skrivogskriv):

 

Om SKRIV OG SKRIV

Har du nogensinde oplevet at være på dybt vand i en skriveproces? Godt. Så er du ligesom de fleste andre studerende før dig. Og det eneste, der hjælper, når det er svært at skrive, det er at skrive (og skrive). Uanset hvor længe du træder vande (tænker, læser, overspringshandler), vil du ikke komme fremad, med mindre du skriver!

Derfor skal du ikke bare læse bogen her, du skal også skrive i den. Det kan nemlig få dig i gang og videre med din opgaveskrivning. Vi siger ikke, at det er let at skrive. Men vi siger, at vi hjælper dig, så du ikke drukner i processen. Bogens råd og øvelser bygger på akademisk skrivevejledning af mere end 1.000 studerende, deres spørgsmål og vores svar.

Brug bogen som forberedelse til opgaveskrivning og løbende, imens du er i gang med at skrive en opgave. De forskellige dele af bogen hjælper dig igennem skriveprocessens faser og sætter dig i gang med konkrete forslag til, hvad og hvordan du skal skrive.